Rondleiding 100 dagen in
de kloosterkelders van Steyl


Tijdens de rondleiding bezoekt u een kelder in het klooster van de Missiebroeders (die is ingericht als expositie over het kelderleven tijdens de Tweede Wereldoorlog), een kelder in het klooster van de Missiezusters (waar een kapel nagenoeg authentiek is gebleven) en locaties in Steyl met een bijzonder ‘oorlogsverhaal’.

 

De rondleiding start bij het Missiehuis Steyl (Sint Michaëlstraat 7, 5935 BL in Steyl) en eindigt bij café-restaurant ’t Vaerhóes (Veerweg 16, 5935 BK in Steyl). De afstand tussen het Missiehuis en ’t Vaerhóes bedraagt slechts 100 meter. U kunt dus het beste (gratis) parkeren bij het Missiehuis of ’t Vaerhóes.

 

De rondleiding duurt ruim 2 uur en kost € 7.50 p.p., inclusief één consumptie bij ’t Vaerhóes. De opbrengst is bedoeld om het bijzondere verhaal van de 100 dagen in de kloosterkelders van Steyl een vaste plaats in Steyl te geven.

 

De rondleiding wordt gegeven voor groepen van maximaal 15-20 personen. U kunt ook individueel intekenen voor een van de data. Groepen vanaf 10 personen kunnen op afspraak op andere dagen en tijdstippen terecht. Houd er svp rekening mee dat u tijdens de rondleiding alleen via trappen de kelders kunt bereiken. De rondleidingen worden in de Nederlandse en/of Duitse taal gegeven.

 

De rondleiding over 100 dagen in de kloosterkelders van Steyl wordt mogelijk gemaakt door:


klik hier voor de data rondleidingen

 

Op zondag 1 maart 2020 heeft Steyl 75 jaar bevrijding gevierd. Op die datum kwam in 1945 ook een einde aan de 100 dagen in de kloosterkelders.
Klik hier voor de fotoreportage.
Foto's met dank aan Heinz Helf.

 

1 • 4